blog

Brief van Sonya #1

Lieve Martine,

Hoe gaat het met jou in deze roerige tijden van Corona-maatregelen en Black Lives Matter?

Hier in Rotterdam is de BLM-Movement sterk aanwezig. Dat kan ook bijna niet anders in een multiculturele wereldstad met meer dan 170 verschillende culturen. Dat maakt het helemaal pijnlijk nu blijkt dat er een Whats-App groep van Rotterdamse politieagenten is waarin racistische opmerkingen worden gemaakt. Het is nu in de publiciteit gekomen en zorgt voor een enorme golf van boosheid en verontwaardiging. Je zou denken dat de politie in een stad als Rotterdam zich heeft aangepast aan haar omgeving, maar niets blijkt minder waar. We hebben nog een lange weg te gaan…

Maar hoe zit het eigenlijk in jouw stad Twello? Leeft Black Lives Matters daar wel? Zijn de mensen er daar eigenlijk wel mee bezig, of is het een ver van mijn bed show? Ik vraag me af of de dagelijkse praktijken van racisme, waar we helaas nog steeds mee te maken hebben, ook mensen raakt die er niet mee geconfronteerd worden. Trekken mensen het zich aan of halen zij hun schouders op en gaan gewoon verder met het dagelijks leven?

In ieder geval hoop ik dat je deze periode in goede gezondheid doorkomt en dat we binnenkort samen de podia zullen betreden met SMILE, zodat we kunnen laten zien dat het niet gaat om wij tegen hen, maar dat we samen moeten optrekken om tot oplossingen te komen.

Dikke knuffel,

Sonya

Rotterdam 8 juli 2020

Eén reactie

  • Rinke de Graaf

    Natuurlijk actueel , maar wie praat er over of durft er over te praten?
    Jammer dat wij ( blanken ) niet alles en open uit durven te spreken en dat we vooral ” in het hoofd” blijven hangen. En dat terwiijl er zoveel meer mogelijk is…zo zijn mijn ervaringen tijdens bezoeken in Gambia..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *